miércoles, 23 de abril de 2008

Mesures per estalviar aigua a Barcelona durant la pertinaç sequera

Alhora que pixeu aprofiteu per rentar-vos les mans. L’urea, component de molts productes dermatològics, cuida la pell. Ho podeu fer al lavabo o al bidet. Desprès obriu només una miqueta l’aixeta per esbandir-vos les mans i fer anar el fortor. Estalviareu l’aigua de la descarrega del wàter, la de rentar-vos les mans i el gas d’escalfar l’aigua ja que els pixats surten calentets. També podeu seguir una practica yoguica consistent en beure-us la vostra orina. Així estalviaríeu també el cafè del mati !

Estalviar aigua esta molt be, però un cop el consum i l’oferta d’aigua tornin a estar equilibrats, evitarem que segueixi augmentant la població ? Es a dir: el consum ? Si no es així no haurà servit de res.

Sempre donem la culpa a la manca d’aigua quan sobretot es debut a l’excés de població. Però dir que sobra gent sona malament. Donar incentius per defuncions anticipades es políticament bastant incorrecte. Ara be, donar ajudes per tenir fills o acceptar augments de població indiscriminadament es també estúpid. Però la gent accepta millor l’estupidesa que la veritat cruenta. A mes seguint aquets raonaments entraríem en temes tabú i encara rebríem.

No te cap sentit viure amuntegats milions de persones en un reduït espai. Tampoc es gens ecològic ‘aprofitar’ tota l’aigua dels rius. El mes ecològic seria que els rius arribessin plens d’aigua neta a el mar i que el nostre consum fos una petita part del seu caudal. Això seria un paradís natural. Però no. Ara sembla que el mes ecològic es consumir fins a l’ultima gota i tornar a el mar només residus i orins.

Si no s’enfoca el problema per la seva arrel que es l’excés de població, aquesta seguirà creixent i encara que tinguem prou aigua per malviure serà a costa de la seva qualitat i d’un gran impacte ecològic. El problema de l’aigua es només un dels resultats de la superpoblació. D’altres son els transports, el cost de la vivenda, la contaminació, la delinqüència, etc. No cal fer futurisme. Només cal mirar ciutats com Hong-Kong on fins hi tot hi ha aigua envasada desalinitzada, la gent viu en gratacels horribles de 50 pisos i el mar es una cloaca. Si això ens agrada ja hi anem be. Endavant dons ! A seguir els consells del principi !

No hay comentarios:

Publicar un comentario