miércoles, 30 de enero de 2008

Accident: Bici i cotxe

Ja coneixeu-ho el cas: Un cotxe i una bici tenen un accident, El noi de la bici mor i el home del cotxe reclama una indemnització per danys en el cotxe.

Els medis de comunicació, irreflexius i emocionals, sense donar raons, presenten el conductor com un ‘desalmat’.

No entraré a jutjar el cas. Si el cotxe corria massa o si la bici va saltar un Stop i no duia llums. Nomes diré que des de un punt de vista de la justícia cal veure qui va ser el causant de l’accident i no criminalitzar el conductor. Si el conductor no va ser el causant prou pena te de haver-se trobat amb un irresponsable que salta un Stop i va amb un vehicle sense condicions. Si, una bicicleta es un vehicle.

Si en lloc de una bicicleta hagués estat un altre cotxe ho veuríem tot diferent. Potser estaríem parlant d’un jove esbojarrat que es va saltar un Stop amb els llums apagats i es clar passa el que passa. ‘Segurament anava drogat’ diríem.

Encara posaré un exemple mes punyent. Un nen petit travessa el carrer de cop i volta i un cotxe el mata. Pobre conductor ! Ple de sentiments de culpabilitat, mal vist i potser a la preso. I que no li passi pel cap de reclamar indemnització a la mare per la reparació del cotxe perquè seria lapidat. Quan la responsabilitat es de la mare que estava badant hi hauria de pagar no solsament la reparació del cotxe si no danys morals a el conductor. Prou pena te la pobra mare. I tant que si. Però quina culpa en te el conductor que també carrega part de pena ?.

Per respecte a els sentiments de la mare jo no gosaria reclamar res. Però una cosa son els sentiments i l’altre la justícia.

Per acabar: He vist alguns fòrums on es discuteix el cas de la bici. Moltes opinions s’acosten a el meu punt de vista. Les altres escometen contra el conductor de mala manera sense donar arguments : ‘que se pudra en la carcel’, ‘si lo viera le escupiria’, etc. Les emocions, odi i venjança sobretot, els vencen. Si pugessin el linxarien i segur que es creuen justos i bona gent.

2 comentarios:

  1. *++**MoNo[GaMbA] zebrada *++*++*** . dice: (0:35:02)
    (avera si scriu l teu pare una mica eh !)
    It's Gametime! dice: (0:35:24)
    ya ves ara cre q si q li toca bronca en forma de comment!
    It's Gametime! dice: (0:35:29)
    XD
    *++**MoNo[GaMbA] zebrada *++*++*** . dice: (0:35:37)
    dns si
    *++**MoNo[GaMbA] zebrada *++*++*** . dice: (0:35:42)
    pq sapalanca mol
    *++**MoNo[GaMbA] zebrada *++*++*** . dice: (0:35:47)
    i a mi m mola mol lu q escriu
    *++**MoNo[GaMbA] zebrada *++*++*** . dice: (0:35:49)
    s mol guay

    ResponderEliminar
  2. missatge lloc excepcional. Jo vaig a marcar i veure molt més sovint. M'agrada molt la plantilla de pàgina web

    ResponderEliminar